مصاحبه دانشگاه فرهنگیان: قوانین، درصدهای قبولی، حقوق و مزایا و…

صفر تا صد مصاحبه دانشگاه فرهنگیان

از کودکی هر وقت کسی ازم میپرسید دوست داری چیکاره بشی میگفتم دوست دارم معلم بشم. از وقتی هم که وارد فرآیند درس و مدرسه و ‌کنکور شدم این آرزوی بچگیمو فراموش نکردم. حالا هم که کنکور دادم و جواب کنکورم اومده موقع انتخاب رشته ست. اما نمیدونم باید از کجا اطلاعات مربوط به پذیرش دانشگاه فرهنگیان رو پیدا کنم؟
خب اگه شما هم جزء دانش آموزهای دسته ی بالا هستید، با ما همراه باشید تا با کمک یه معلم مشاور همه چیز رو در مورد دانشگاه فرهنگیان با هم بررسی کنیم.

نحوه ی قبولی و پذیرش در دانشگاه فرهنگیان به چه صورته؟

گرایش های مختلف در پذیرش دانشگاه فرهنگیان

در دانشگاه فرهنگیان ما می تونیم از هر پنج گروه آموزشی کنکور سراسری اقدام کنیم. گروه ریاضی، تجربی، انسانی، زبان و هنر که در هر کدوم از این گروه های آزمایشی زیر گروه های متفاوتی برای دانشگاه فرهنگیان وجود داره. برای مثال در گروه انسانی: آموزش الهیات، آموزش زبان عربی، آموزش زبان و ادبیات فارسی که همگی جزء زیر گروه ۱ هستند و آموزش علوم اجتماعی و تاریخ، آموزش جغرافیا و آموزش ابتدایی و…. .گروه آزمایش تجربی شامل: آموزش تربیت بدنی، آموزش ابتدایی، آموزش زیست شناسی، آموزش شیمی، مهندسی صنایع مبلمان و آموزش کودکان با نیازهای ویژه.گرایش ها در گروه ریاضی شامل: آموزش ابتدایی، آموزش ریاضی، تربیت بدنی، فیزیک و آموزش کودکان با نیازهای ویژه ست.

همچنین انتخاب ها در دانشگاه شهید رجایی در زیر گروه ریاضی شامل: انواع مهندسی ها میشه که هر کدام از این انتخاب ها در زیر گروه خاصی قرار داره. برای اینکه بدونید هر رشته از رشته های بالا در کدوم یک از زیرگروه های 1 تا 5 قرار داره محتوای زیر رو تماشا کنید:

اگه ویدیوهای توی سایت رو نمیبینین؛ لطفا وی پی ان تون رو خاموش کنین و مجددا صفحه رو Refresh کنین تا بدون دردسر هزاران ساعت فیلم مشاوره کنکور رو اینجا ببینین!

ممنونیم! 🙂

مزایا و معایب پذیرش دانشگاه فرهنگیان

قبولی در دانشگاه فرهنگیان، مثل قبولی در رشته های دیگه دارای مزایا و معایب مختلفه، که در ادامه مزایا و معایب این دانشگاه رو برای شما مطرح می کنیم.

مزایای این رشته شامل:

1) تضمین شغلی (دانشجویان این دانشگاه مطمئن هستن که می تونن بعد از دوران تحصیل، جایی شاغل بشن.)

2)درآمد دوران دانشجویی( دانشجویان دانشگاه فرهنگیان از ابتدای ورود به دانشگاه حقوقی شامل 5300 که بعد از کسری که حدود 4500میشه،دریافت میکنن .)

3)سابقه کار در دوران دانشجویی( چهار سال سابقه ی تحصیل شما جزء سابقه ی شغلی شما محسوب میشه)

5)بیمه

6)معافیت از خدمت برای آقایان

معایب این رشته دانشگاه شامل:

1)حقوق کم نسبت به سایر دستگاه ها و کارمندان دولتی

2)سطح علمی نسبتاً ضعیف دانشگاه

3)کسر از حقوق برای هزینه های دانشگاه حتی در صورت عدم استفاده از این خدمات (این کسر از حقوق در دانشگاه شهید رجایی وجود نداره)

4)محدودیت در تغییر رشته و محل خدمت پس از انتخاب رشته( تغییر رشته و محل خدمت خیلی سخت یا به نوعی امکان ناپذیره)

5)محدودیت در شرایط ادامه تحصیل(مگه در دانشگاه های نیمه متمرکز)

6)تفکیک جنسیتی بودن دانشگاه ها

برای اینکه مزایا و معایب دانشگاه فرهنگیان رو کامل متوجه بشید محتوای زیر رو تماشا کنید:

تفاوت پذیرش دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه شهید رجایی

یکی از سوالاتی که برای دانش آموزها موقع انتخاب دانشگاه فرهنگیان به وجود میاد تفاوت دانشگاه فرهنگیان و شهید رجاییه که در ادامه ریز به ریز تفاوت این دانشگاه ها رو برای شما توضیح میدیم.

دانشگاه شهید رجایی: مستقر در سطح تهرانه و سطح علمی نسبتاً خوبی داره، تقریبا در سطح دانشگاه های شهر تهرانه. دانشگاه رجایی بیشتر رشته های دانشگاهی در زمینه مهندسی رو ارائه میده، بنابراین محدودیت ارائه داره. کسانی که وارد این دانشگاه میشن موظف به تدریس در هنرستان ها برای ادامه ی خدمت هستن. دانشجوهای این دانشگاه حقوق دریافتی را به صورت کامل بدون کسورات دریافت میکنن. در این دانشگاه تفکیک جنسیتی وجود نداره و فضایی مثل بقیه ی دانشگاه ها داره. مدرکی که در انتها از این دانشگاه میگیرید مدرک مهندسیه.

اما در دانشگاه های فرهنگیان: مراکز مختلفی در هر استان و ناحیه وجود داره. این دانشگاه ها سطح علمی نسبتاً ضعیفی نسبت به باقی دانشگاه ها دارن. رشته های متنوعی مثل: شیمی، زیست، الهیات، عربی، ادبیات، ریاضی، آموزش ابتدایی و …. برای شرکت کنندگان ارائه میدن و در پایان تحصیل در مدارس ابتدایی و دبیرستان های متوسطه اول و دوم شروع به تدریس می‌کنن. رقابت در این دانشگاه ها در سطح استان و بومیه. کسر از حقوق برای خدمات و هزینه های دانشگاه از اول خدمت صورت می گیره و دانشجوها حقوق کامل رو دریافت نمی کنن. دانشگاه به صورت تفکیک جنسیتیه. در انتها مدرک دبیری از دانشگاه دریافت می کنن. برای اینکه به صورت کامل تفاوت این دانشگاه رو بدونید محتوای زیر رو تماشا کنید.

پذیرش دانشگاه فرهنگیان به صورت بومی یا استانی

روند جذب فرهنگیان تا سال ۹۹ به صورت بومی گزینی بود. یعنی چی؟ یعنی در دفترچه روبه روی کد و عنوان اولویت های داوطلبان بومی رو ذکر میکردن، مثلاً برای رشته ی آموزش ریاضی شهر اصفهان، اولویت پذیرش با شهرستان های شهرضا،مبارکه، دهقان، سمیرم و… بود. یعنی اگر دانش آموزهایی با شرایط مساوی از شهر اصفهان و شهرضا این انتخاب رو می‌کردن، اولویت با فردی که در شهرضا ساکنه، بود. از ۱۴۰۰ به بعد گزینش بصورت استانی شد. یعنی فرقی نمی کنه شما کدوم نقطه از شهر اصفهان ساکنید و افراد با توجه به محل خدمت خودشون، شهر و دانشگاه رو انتخاب میکنن. این انتخاب تنها بستگی به خود شما و رتبه و مصاحبه و… داره. محتوای زیر رو تماشا کنید تا متوجه منظورم بشید.

مراحل پذیرش دانشگاه فرهنگیان

پذیرش دانشگاه فرهنگیان شامل چهار مرحله بعد از انتخابه. این مراحل شامل:

1) اعلام اسامی دعوت شدگان به مصاحبه: که حدود دو تا سه هفته بعد از انتخاب صورت میگیره. اگر این اعلام دعوت به مصاحبه برای شما صورت نگرفته باشه ممکنه دو تا علت داشته باشه. دلیل اول اینه که ما رتبه ی مناسبی برای انتخاب کردن این رشته ی خاص رو نداشتیم. مثلا حداقل رتبه برای پذیرش ۶۰۰۰ بوده و ما رتبه ی حدود ۴۰ هزار داشتیم. بنابراین نباید انتظار پذیرش رو داشته باشیم. دلیل دوم احتمال قبولی صد درصد ما تووی یکی از رشته های دانشگاه های دیگه قبل از انتخاب دانشگاه فرهنگیانه.

بعد از اعلام اسامی دعوت شدگان یا به صورت تماسی یا در سایت آموزش و پرورش به ما اعلام میشه. که باید برای معاینات پزشکی، مصاحبه و گزینش به مراکز آموزش و پرورش برید. در ادامه به صورت کامل این سه مورد رو برای شما توضیح میدیم.

معاینات پزشکی: در این مرحله به صورت کلی سلامت جسمی ما چک میشه تا مشکل خاص و ویژه ای برای اداره کردن کلاس نداشته باشیم و در با فرآیند سختی روبرو نیستیم.

مصاحبه در پذیرش دانشگاه فرهنگیان

بعد از مراحلی که بالا ذکر شد سراغ مصاحبه میریم. ما دو نوع مصاحبه خصوصی و عمومی داریم. مصاحبه عمومی یا همون گزینش بیشتر از اعتقادات، احکام، باورهای سیاسی شما سوال میپرسن که توسط روحانی و یا عالم دینی بررسی میشه. پیشنهاد ما به شما در این مرحله اینه که دروغ نگید و خود واقعیتون باشید. مثلا اگر شما همیشه چادر سر نمی کنید لازم نیست بگید که من دائم از چادر استفاده میکنم.

مرحله بعدی مصاحبه ی اختصاصی شماست که توسط دبیرای حاضر در این حیطه انجام میشه. دبیرای حاضر در مصاحبه اختصاصی نوع رفتار شما در جلسه (نشست و برخاست، سبک رفتار و نوع حرف زدن)، رابطه با خانواده، هدف از معلم شدن، آینده نگری در مورد شغل، رفتارهای چالشی در کلاس، مهارت استفاده از ابزارها و اپلیکیشن ها رو بررسی میکنن. بهترین منبع برای اینکه بدونید چه جواب هایی باید بدید، استفاده از تجربیات مصاحبه شونده های سالهای گذشته ست(که به راحتی قابل سرچه) برای اینکه این چهار مورد رو به صورت ریز بینانه و دقیق بررسی کنیم محتوای زیر رو با دقت هر چه تمام تر تماشا کنید. و اگر سوالی داشتید برای ما کامنت بذارید.

کارنامه سبز در پذیرش دانشگاه فرهنگیان

بعد از اعلام نتایج انتخاب رشته ممکنه متوجه بشید که در دانشگاه فرهنگیان پذیرفته نشدید. پس نوبت به کارنامه سبز میرسه که بعد از قبولی در دانشگاه و اعلام نتایج توسط سازمان سنجش منتشر میشه. اگر شما دو نوع کد را روبه روی انتخاب های دانشگاه فرهنگیان دیدید(کد های 5 و 7) در ادامه با ما همراه باشید.

کد ۵ نشان دهنده ی اینه که شما در مصاحبه عمومی یا گزینش دچار مشکل شدید و کد ۷ نشون دهنده ی اینه که در مصاحبه خصوصی پذیرش نشدید. اصولا پیشنهاد میشه که اگر واقعا راغب به تحصیل در این حیطه هستید بعد از دریافت کارنامه سبز اعتراض بزنید که بعد از اعتراض با سه حالت روبه رو میشید: حالت اول اشتباهی در کار بوده و مسئله حل میشود. حالت دوم دوباره دعوت به مصاحبه میشید. حالت سوم به خاطر قسمتی از حرف ها که برای شما به صورت مشخص، ارسال می‌شود از گزینش رد شدید توی این حالت از شما تعهد میگیرن و شما وارد فرآیند گزینش دانشگاه میشید. حالا محتوای زیر رو تماشا کنید تا منظورم رو دقیق متوجه بشید.

سوالات متداول گزینش دانشگاه فرهنگیان

همین که سخن از دانشگاه فرهنگیان میشه دو نوع سوال متداول و پرتکرار برای دانش آموزها مطرح میشه. اولین سوال اینه که وضعیت جذب دانشگاه فرهنگیان امسال چطوره؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که وضعیت جذب به هیچ عنوان وضعیت ثابتی نداره و ما نمی‌تونیم به صورت دقیق به این سوال پاسخ بدیم. چرا؟ چون وضعیت جذب هر سال با توجه به تعداد بازنشسته های اون زیر گروه خاص در اون بوم مشخص میشه. اما به صورت کلی با نگاه به دفترچه سال گذشته می تونیم ظرفیت تقریبی مورد نظر رو به دست بیاریم.

و سوال دوم با چه رتبه ای میتونیم دانشگاه فرهنگیان قبول بشیم؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که پذیرش دانشگاه فرهنگیان در بوم ها و زیر گروه های مختلف به شدت متفاوته. برای مثال دانش آموزی با تراز ۶۰۰۰ و رتبه 32000 در دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان در تربیت بدنی پذیرش میگیره. اما فردی با رتبه ۳۰۰۰ در تهران نتونسته پذیرش بگیره. اما به صورت کلی میتونیم بگیم که با رتبه زیر ۵۰۰۰ میتونید در این دانشگاه قبول بشید. برای اینکه جواب سوال ها رو به صورت کامل متوجه بشید محتوای زیر رو تماشا کنید.

قوانین پذیرش دانشگاه فرهنگیان

لازمه بدونید که شما دو برابر زمان تحصیل خودتون موظف به خدمت در محل خدمتی که موقع انتخاب رشته انتخاب کردید، هستید. برای شما محل خدمت قابل تغییر نیست و برای انصراف از دانشگاه باید دو برابر حقوق دریافتی تا اون زمان رو به سازمان پرداخت کرده تا بتونید انصراف بدید. همون طوری که برخی قوانین کلی را در انتخاب رشته نهم به دهم باید رعایت کنیم در انتخاب دانشگاهی هم باید حواسمون به این نکات باشه. در کل امیدواریم کمی برای پیدا کردن جواب به تمامی سوالاتی که در ذهن شماست کمک کرده باشیم.