خواب در کنکور: چرا هرچی میخوابم بازم خوابم میاد و خسته ام؟

اهمیت خواب کافی در سال کنکور

موارد متعددی میتونه توی عملکرد و فرایند کنکور ما تاثیر بذاره. چیز هایی مثل محیط اطرافمون، آموزه هامون، ویژگی های شخصیتمون و لایف استایلی که داریم. یکی از مواردی که در لایف استایل-مون میتونه توی روند کنکور ما تاثیر بذاره خوابیدنه. الان شاید دارید میپرسید که خواب در کنکور چه تاثیری داره؟ در ادامه با ما همراه باشید تا براتون توضیح بدیم.

اهمیت خواب کافی در سال کنکور
اهمیت خواب کافی در سال کنکور

خواب در کنکور چقدر تاثیر داره؟

همون طور که قبل تر در محتوا هنر آزمون دادن تاثیر نحوه ی خواب ما در کنکور رو توضیح دادیم. ما میدونیم که خوب خوابیدن باعث میشه تا ما عملکرد بهینه تری داشته باشیم و به ما کمک میکنه تا بی دقتی خودمون رو کاهش بدیم. در عوض کم خوابیدن و یا نا مفید خوابیدن سیستم ایمنی بدن ما رو ضعیف میکنه. حتی در مواردی باعث اختلال هورمونی میشه. که این اختلال هورمونی ممکنه باعث اضطراب و افسردگی درون وجود ما بشه. خوب ما چطوری میتونیم از خواب مفید در کنکور استفاده کنیم ؟ اصلا چقدر خواب در کنکور مفید و ضروریه؟ چه مقدار اضافه؟ محتوای پایین رو تماشا کن تا برات توضیح بدم.

یه دانش آموز کنکوری چقدر باید بخوابه؟

حداقل تایم خوابی که یه دانش آموز کنکوری توی این سن سال بهش احتیاج داره ۶ ساعته. و ساعت خوابیدن ما کمتر از این نباید باشه. اگر قراره زمان خوابیدن من از این مقدار بیشتر شه باید ۱.۵ ساعته اضافه بشه.(چرا؟ بر اساس سیکل خوابیدن و خواب های rem وn rem دوره های خواب کامل ما ۱.۵ ساعته اس و خواب مفید خوابیه که سیکل کامل را داشته باشه. ) مثلا ۷.۵ ساعت و نهایتا ۹ ساعت. از این بیشتر خوابیدن هم به علت اینکه ما باید یه کمیتی رو در درس خوندن برای کنکور رعایت کنیم. درست نیست که بیشتر از این مقدار بخوابیم. مگر اینکه شرایط خاصی وجود داشته باشه( مثل:بیماری)که بدن ما به خواب بیشتری نیاز داشته باشه.

چطوری خواب مفیدی در فرایند کنکور داشته باشیم؟

ما برای اینکه بتونیم عملکرد مناسبی داشته باشیم و از عوارضی که اون بالا براتون مطرح کردیم دور باشیم. باید خوابی داشته باشیم که پیوسته (۶ ساعت پشت سر هم) و منظم باشه. ( در ساعتی مشخصی بخوابیم و ساعت مشخصی بلد بشیم) و علاوه بر اون باید بهداشت خواب رو هم رعایت کنیم. برای رعایت بهداشت خواب باید:
محیط مناسبی برای خواب انتخاب کنیم ( دما نور و جای خواب )
غذای سنگین قبل از خواب مصرف نکنیم
قبل از خواب ورزش سنگین نکنیم
قبل خواب فکر و خیال نکنیم ( چه هیجان مثبت ‌و چه منفی)
تا حد ممکن توی تخت گوشی دست نگیریم
توی رخت خواب ریلکس کنید
با رعایت نکات بالا میتونید خواب درست و‌مفیدی رو برای شرایط کنکوری و حتی زندگی طبیعی محیا کنیم.