آزمون قلمچی: چند از ده مشخص کنیم یا نه؟

چند از ده قلم چی مشخص کنیم یا نه؟ نظر رتبه های برتر کنکور چیه؟

یکی از کار هایی که میگن برای پیشرفت توی آزمون قلمچی انجام بده چند از ده مشخص کردن توی آزمونه. اصلا این کار، کار درستی هست یانه؟ توی فرایند آزمون باعث استرس من نمیشه؟ اگه یه زمانی از اون چیزی که مشخص کرده بودم بیشتر بلد بودم چی؟ اگه یه زمانی آزمون خیلی سخت بود من باید چیکار کنم؟ برای اینکه جواب تمامی این سوالات رو پیدا کنید و بتونید بهترین و منطقی ترین تصمیم رو بگیرید در ادامه با ما همراه باشید.

هدف گذاری چند از ده در آزمون قلمچی به نفع ما هست؟

قبل از اینکه به این سوال شما جواب بدم باید بگم به طور کلی هدف گذاری برای آزمون یا هر مرحله از زندگی کار درست و اصولیه. اما این هدف گذاری باید اینقدر سفت و سخت باشه؟ یعنی من قبل از آزمون به خودم میگم من حتما باید 6 تا سوال از 10 تا رو جواب بدم. خوب بیاید برای این مدل هدف گذاری سه حالت رو در نظر بگیریم.

حالت اول: که سطح و سختی و آسونی آزمون دقیقا مطابق انتظار ماست و ما میتونیم به راحتی به هدف گذاری چند از دهمون برسیم مثلا از 10 تا سوال شیمی به 6 تاش جواب بدیم،تا اینجای کار همه چیز خوبه.

حالت دوم: حالتیه که آزمون سخت تر از انتظار ماست. در این شرایطه که ما نمیتونیم به عنوان مثال به اون 6 تا سوال جواب بدیم و ممکنه خودمون رو بذاریم روحیمون رو از دست بدیم و… یا برای اینکه به اون هدف گذاری برسیم زمان زیادی برای درس شیمی بذاریم و از باقی درس ها غافل بشیم یا اینکه به زور حتی با شک یاد به سوالات حواب بدیم و غلط بزنیم که توی این شرایط اوضاع خوب پیش نمیره

حالت سوم: و حالت آخر سطح آزمون از چیزی که ما فکر میکردیم راحت تر بوده و ما به راحتی میتونستیم به 8 تا سوال از اون ده تا پاسخ بدیم اما جون برای خودمون مرز مشخص کردیم محدوده امن ذهنی ما اجازه خارج شدن از اون 6 سوال رو به ما نمیده و ما توی این شرایط هم باز ضرر کردیم.

تا اینحا یه حساب سرانگشتی بکنید بعد محتوای زیر رو تماشا کنید تا باقی موارد رو براتون توضیح بدم

آخرش چی شد؟

خوب همون طور که توی ویدیو بالا هم دیدید. با یه حساب سر انگشتی میبینیم مشخص کردن چند از ده توی دو سوم از مواقع به ضرر ماست و تنها در یک سوم از مواقع به کمک ما میاد. حالا ما باید چیکار کنیم؟ خوب شما میتونید برای خودتون یه هدف جزئی چند از ده مشخص کنید. اما نباید این مدل هدف تبدیل به یه چهارچوب محکم بشه بلکه ما باید طبق هنر آزمون دادن. درست مثل یه کاووشگر اگه سوالات آسون بودن محدوده امن ذهنمون رو بشکنیم و به سوالات بیشتری پاسخ بدیم و اگه سوال ها سخت بودن به خودمون بگیم اون سبک از هدف گذاری برای سطح آسونتری از آزمون بود و به راحتی از کنار سوالات بگذریم.